Sposób przygotowania:
Francuskie trójkąciki z parówką
Ciasto francuskie (użyłam gotowego, nie mrożonego) odwinąć i pokroić w kwadraty o boku ok. 12 cm. Z parówek zdjąć osłonki. Parówki ułożyć na ukos na kwadratach z ciasta. Obok parówek ułożyć po trochu pokrojonej w piórka cebuli. Ser feta rozkruszyć, kukurydzę odsączyć. Ser feta i kukurydzę ułożyć na parówkach. Ciasto złożyć na pół w trójkąty, zlepić brzegi. Nadziane trójkąciki ułożyć na natłuszczonej blasze. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Po trochu żółtego sera ułożyć na każdym trójkąciku z ciasta. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Blaszkę z nadzianymi trójkącikami wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 15 minut. Podawać np. z ketchupem.