iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Francuskie tulipanki z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Francuskie tulipanki z nadzieniem

Francuskie tulipanki z nadzieniem

Składniki:

Francuskie tulipanki z nadzieniem

 

  • 1 szt ciasto francuskie,
  • 15 dag sera zółtego
  • 15 dag szynki konserwowej
  • 10 dag pieczarek
  • 1 łyżka majonezu,
  • 10 szt oliwki zielone,
  • ketchup mały ostry

 

Sposób przygotowania:

Francuskie tulipanki z nadzieniem
Użyłam ciasta francuskiego gotowego. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty .Wielkość kwadratów ok 1 cm większy niż foremka do muffinek. Wycięty kwadrat wkładamy do foremki do muffinek. Ser zółty ścieramy na tarce małe oczka. Szynkę ścieramy na tarce duże oczka. Pieczarki oczyszczamy i także ścieramy na tarce -duże oczka . Składniki mieszamy z odrobina majonezu. Doprawiamy pieprzem i nakładamy na ciasto francuskie.Powstanie jakby nadzienie tulipanka. Wstawiamy do piekarnika na ok 15 min. Następnie wyciągamy dekorujemy oliwką i ketchupem .Podajemy na ciepło lub zimno.