Sposób przygotowania:
Jagodowe wiatraczki z ciasta francuskiego
Nadzienie: jagody zmieszać z migdałami i cukrem.Ciasto rozwałkować na omączonym blacie. Podzielić na kwadraty o boku 10 cm. Na każdy kwadrat nakładamy nadzienie, około 1 łyżki stołowej. Następnie robimy nacięcia od każdego rogu kwadratu do środka. Każdy róg został podzielony na pół. Chwytamy połówkę rogu i zawijamy do środka. Robimy tak z co drugą połówką rogu. Jeśli wiatraczki nie będą ,,wychodzić'' ( za pierwszym razem wyszło mi coś innego;-) polecam aby zawijać zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Na koniec smarujemy ciastka roztrzepanym jajkiem. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (termoobieg) przez 15-20 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.