Sposób przygotowania:
Francuskie z kiełbasą i cebuląEtap 1
Kiełbasę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na oleju.
Etap 2
Do kiełbasy dodać pokrojoną w kostkę cebulę, usmażyć ją, lekko posolić.
Etap 3
Ciasto rozwinąć, pokroić na 15 kwadracików.
Etap 4
Na środku każdego kwadracika z ciasta położyć po trochu kiełbasy z cebulą.
Etap 5
Brzegi ciasta posmarować wodą. Złożyć na pół w trójkąty, docisnąć brzegi.
Nadziane trójkąciki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Etap 6
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tarty ser rozłożyć na cieście.
Piec w 220 stopniach przez ok. 12-15 minut. Podawać z dowolnym sosem.