SUPERPRZEPIS

Imprezowe francuskie pakieciki

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Imprezowe francuskie pakieciki

Ciasto francuskie jest uniwersalne zarówno do słonych przekąsek jak i słodkich
te pakieciki są doskonałe na jeden kęs, aromatyczne i cudowne w smaku

Składniki:

Imprezowe francuskie pakieciki

 

  • 1 rulon ciasta francuskiego
  • Pesto z bazylii do posmarowania
  • 15 dag szynki gotowanej
  • 2 pomidory
  • 1 mała puszka lub słoiczek oliwek czarnych
  • 15 dag sera żółtego do posypania
  • Sól i pieprz do smaku
  • Zioła prowansalskie do smaku
  • Świeża rukola do dekoracji

Sposób przygotowania:

Imprezowe francuskie pakieciki

ETAP 1:

Imprezowe francuskie pakieciki
pokrojone ciasto smarujemy pastą z pesto

Nagrzewamy piekarnik do 190*c. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na dowolne prostokąty.Układamy na blasze wyłożonej papierem,
smarujemy pastą z pesto, układamy po plastrze pomidora.

ETAP 2:

Imprezowe francuskie pakieciki
na wierzch dajemy szynkę oraz czarne oliwki

dodajemy pokrojoną w cienkie paski szynką oraz p czarne oliwki posypujemy ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem.

ETAP 3:

Imprezowe francuskie pakieciki
posypujemy ziołami oraz serem zapiekamy w piekarniku

Posypujemy startym serem, zapiekamy 15-20 minut do złotego koloru, przed podaniem posypujemy świeżą rukolą.
Smacznego!