Sposób przygotowania:
Szpinakowe przekąski na francuskim cieście
Na patelni podduszamy mrożony szpinak, dodajemy czosnek oraz ser feta - całość podduszamy do całkowitego połączenia i odparowania.
Ciasto francuskie rozwijamy, nakładamy farsz szpinakowy (zostawiamy około 1 cm wolnego dłuższego boku), oprószamy startym żółtym serem, zwijamy w roladę.
Kroimy na plastry 1 - 1,5 cm, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut - do zarumienienia.
Ciasto francuskie rozwijamy, nakładamy farsz szpinakowy (zostawiamy około 1 cm wolnego dłuższego boku), oprószamy startym żółtym serem, zwijamy w roladę.
Kroimy na plastry 1 - 1,5 cm, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut - do zarumienienia.
halina