Sposób przygotowania:
Francuskie z rabarbarem
Rabarbar umyć, oczyścić z wierzchnich włókien, pokroić na małe kawałki. Na suchą, rozgrzaną patelnię rozsypać cukier. Podgrzewać tak długo, aż cukier się roztopi i zacznie zmieniać kolor na złoty. Do karmelu wrzucić pokrojony rabarbar. Smażyć, co chwilę mieszając, aż karmel się roztopi, a prawie cały płyn odparuje. Rabarbar przestudzić. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na 8 dużych kwadratów. Na środku każdego kawałka ciasta ułożyć po trochu rabarbaru. Brzegi ciasta posmarować wodą. Ciasto składać na pół w trójkąty, docisnąć brzegi. Nadziane trójkąty ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika. Piec ok. 15 minut. Jeszcze ciepłe ciastka polukrować.