mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Francuskie koperty z rabarbarem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

szybie i smaczne francuskie ciasteczka

Francuskie koperty z rabarbarem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie koperty z rabarbarem.

 

  • 3-4 łodygi rabarbaru
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Francuskie koperty z rabarbarem.
Ciasto lekko rozwałkowujemy na stolnicy. Całość dzielimy na kwadraty średniej wielkości. Rabarbar myjemy,obieramy i następnie kroimy w małą kostkę. Na środek każdego kwadratu kładziemy ok. 3-4 kawałków rabarbaru. Ciasto zlepiamy w kopertę. Ciasta pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Gdy ostygną posypujemy cukrem pudrem.
Francuskie koperty z rabarbarem.
Francuskie koperty z rabarbarem.
Francuskie koperty z rabarbarem.
Francuskie koperty z rabarbarem.
Francuskie koperty z rabarbarem.
Francuskie koperty z rabarbarem.
Francuskie koperty z rabarbarem.
Francuskie koperty z rabarbarem.

Tagi:

ciasto