Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciastka francuskie z serem i rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciastka z serem z gotowego ciasta francuskiego to dobry sposób na szybkie przygotowanie ciasteczek do kawy.

Ciastka francuskie z serem i rabarbarem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciastka francuskie z serem i rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z serem i rabarbarem
Ser twarogowy zmiksować z olejem, cukrem pudrem, żółtkami i cukrem waniliowym. Białka z jajek ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z serem, dodać mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty 5/5 cm. Na środek każdego kawałek ciasta ułożyć łyżeczkę sera, zacisnąć wszystkie cztery rogi, posypać pokrojonym rabarbarem, ułożyć na blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 15 minut.
Ciastka francuskie z serem i rabarbarem
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty 5/5 cm
Ciastka francuskie z serem i rabarbarem
Ser twarogowy zmiksować z cukrem pudrem żółtkami olejem i cukrem waniliowym
Ciastka francuskie z serem i rabarbarem
Przygotowany ser ułożyć na cieście i zacisnąć wszystkie cztery rogi