Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie z serem i rabarbarem
Ser twarogowy zmiksować z olejem, cukrem pudrem, żółtkami i cukrem waniliowym. Białka z jajek ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z serem, dodać mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty 5/5 cm. Na środek każdego kawałek ciasta ułożyć łyżeczkę sera, zacisnąć wszystkie cztery rogi, posypać pokrojonym rabarbarem, ułożyć na blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 15 minut.
![Ciastka francuskie z serem i rabarbarem Ciastka francuskie z serem i rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastka-francuskie-z-serem-i-rabarbarem-159442.jpg)
![Ciastka francuskie z serem i rabarbarem Ciastka francuskie z serem i rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastka-francuskie-z-serem-i-rabarbarem-159443.jpg)
![Ciastka francuskie z serem i rabarbarem Ciastka francuskie z serem i rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastka-francuskie-z-serem-i-rabarbarem-159444.jpg)