Sposób przygotowania:
Słodkie bułeczki z rabarbarem
Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałki. Mieszamy z cukrem i wrzucamy do rondelka. Gotujemy na niewielkim ogniu przez ok. 60 minut. Mieszając od czasu do czasu. Rabarbar powinien się rozpaść i puścić sok. Gotujemy do momentu aż większość soku zostanie zredukowana.
Ostudzony rabarbar mieszamy z mielonym białym serem.
Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy w prostokąty. Część ciasta zostawiamy na wierzch bułeczek.
Na środku każdego prostokąta układamy nadzienie rabarbarowo- serowe. Przykrywamy paseczkami wyciętymi z pozostawionego ciasta. Ja użyłam specjalnego wałka do nacinania ciasta w kwadraty, ale można po prostu wyciąć cienkie paseczki i poukładać z nich kratkę.
Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15-20 minut.
Ostudzony rabarbar mieszamy z mielonym białym serem.
Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy w prostokąty. Część ciasta zostawiamy na wierzch bułeczek.
Na środku każdego prostokąta układamy nadzienie rabarbarowo- serowe. Przykrywamy paseczkami wyciętymi z pozostawionego ciasta. Ja użyłam specjalnego wałka do nacinania ciasta w kwadraty, ale można po prostu wyciąć cienkie paseczki i poukładać z nich kratkę.
Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15-20 minut.