landrynka3410

landrynka3410

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

franka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

.....Życze smacznego.....

franka

Składniki:

franka

 

  • 1 opakowanie ciasto francuskie
  • powidła z dzikiej róży
  • budyń waniliowy
  • 3 białka jajka

 

Sposób przygotowania:

franka
Na początek ciasto francuskie rozkładamy i dzielimy na prostokąty.Każdy prostokąt jeszcze dzielimy po połowie. Jedną część prostokąta nacinamy nożem, na drugą nakładamy łyżeczkę budyniu i powideł z dzikiej róży . Następnie nasze nadzienie przykrywamy naciętą, drugą częścią prostokąta i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 35 min w temp 190 stopni. Białko z jajka lekko rozbijamy i po ok 20 minutach pieczenia smarujemy nim ciastko.Polecam polac polewa czekoladową,toffi lub orzechowa.