Sposób przygotowania:
Frittata z dynią i makaronemETAP 1:
Przygotowujemy składniki dania.
ETAP 2:
Dynie trzemy na tarce o dużych oczkach i przekładamy na patelnię.
ETAP 3:
Paprykę kroimy w drobną kostkę, a parówki w plasterki i dodajemy do dyni. Przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Podsmażamy (na oliwie) mieszając około 15 minut.
ETAP 4:
Dodajemy makaron, który wcześniej gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Mieszamy.
ETAP 5:
Jajka roztrzepujemy w misce, po czym dodajemy makaron wymieszany z warzywami i parówkami. W razie potrzeby doprawiamy do smaku.
ETAP 6:
Wszystko razem dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do wysmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego. Zapiekamy ok. 40-45 minut w temp. 180 stopni. Podajemy gorące.