Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Frittata z dynią, szynką i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Uwielbiam frittaty, bo robi się je szybko i są bardzo smaczne

Frittata z dynią, szynką i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Frittata z dynią, szynką i papryką

 

Sposób przygotowania:

Frittata z dynią, szynką i papryką
Obraną dynię kroimy w kostkę 1 cm. Szynkę kroimy również w kostkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne, myjemy ją, a następnie kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i wkładamy wszystkie składniki. Smażymy je aż do miękkości dyni doprawiając do smaku wegetą i tymiankiem. W między czasie rozkłócamy jajka razem z solą i pieprzem oraz słodką papryką. Do jajek wkładamy usmażone warzywa i dokładnie mieszamy. Naczynia żaroodporne smarujemy i posypujemy bułką tartą. Następnie wlewamy masę jajeczną. Całość zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około kwadransa, tzn do momentu aż jajka się zetną. Życzę smacznego ;)
Frittata z dynią, szynką i papryką
Obraną dynię kroimy w kostkę 1 cm. Szynkę kroimy również w kostkę
Frittata z dynią, szynką i papryką
Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i wkładamy wszystkie składniki.
Frittata z dynią, szynką i papryką
W między czasie rozkłócamy jajka razem z solą i pieprzem oraz słodką papryką.
Frittata z dynią, szynką i papryką
Naczynia żaroodporne smarujemy i posypujemy bułką tartą. Następnie wlewamy masę jajeczną.