iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Frykasy w cieście piwnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybkie pasują na piknik , obiad , imprezkę . Podajemy na ciepło lub zimno. Podajemy z ketchupem ,sosem czosnkowym lub innym ulubionym dipem.

Frykasy w cieście piwnym

Składniki:

Frykasy w cieście piwnym

 

  • 2 piersi z kurczaka

 

  • 100 ml piwa

 

 

 

 

 

 

  • jaka 2 szt

Sposób przygotowania:

Frykasy w cieście piwnym
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kawałki - paseczki . Do miski wlewamy mleko , piwo i wbijamy jajko. Mieszamy widelcem. Dodajemy mąkę tak aby ciasto zrobiło się gęste , jak na naleśniki. Doprawiamy sola , pieprzem i dodajemy odrobinę kurkumy dla koloru. Kawałki mięsa moczymy w cieście i dajemy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoto.