Sposób przygotowania:
Frytki domowe
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na grubsze plastry, a potem na podłużne cienkie paski tej samej wielkości i osuszamy ręcznikiem papierowym, by podczas smażenia ziemniaki nie pryskały.
Rozgrzewamy bardzo mocno tłuszcz-olej słonecznikowy lub oliwę w garnku, lub we frytkownicy i potem stopniowo wrzucamy frytki i smażymy na złoty kolor, od czasu do czasu mieszając.
Odsączamy na papierowych ręcznikach.
Podajemy ciepłe, posypując solą do smaku.
Niektórzy spożywają je z majonezem, czy ketchupem.
Rozgrzewamy bardzo mocno tłuszcz-olej słonecznikowy lub oliwę w garnku, lub we frytkownicy i potem stopniowo wrzucamy frytki i smażymy na złoty kolor, od czasu do czasu mieszając.
Odsączamy na papierowych ręcznikach.
Podajemy ciepłe, posypując solą do smaku.
Niektórzy spożywają je z majonezem, czy ketchupem.
Maniulka22
gusia1000
Następnym razem na pewno posypię je Twoją polecaną przyprawą do mięs.
Z jajkiem to fajne połączenie.
Dziękuję za rady.
Marika_1961
gusia1000
Agi
gusia1000
Barbara Malafouris
gusia1000
Na pewno skorzystam.
hathor5
gusia1000
BozenaMatuszczyk
gusia1000