mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

Frytki domowej roboty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Frytki domowej roboty-idealne jako przekąska, albo do obiadu.

Frytki domowej roboty

Składniki:

Frytki domowej roboty

 

 

Sposób przygotowania:

Frytki domowej roboty
Obierz ziemniaki pokrój je w słupki. Wypłucz je, włóż na 20 sekund do wrzącej wody, wyjmij i osusz. Podgrzej olej do temp 170 st C, zacznij wrzucać frytki. Wrzucaj je co pewien czas, aby każda mogła swobodnie pływać w oleju. Musisz pilnować, by temperatura oleju była wysoka- jeśli zmaleje, musisz ją podgrzać. Smaż,aż nabiorą złotego koloru. Osusz na papierze kuchennym. Są gotowe od razu do podania.

Tagi:

frytki