anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Frytki pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Bardzo szybkie w przygotowaniu frytki ale za to jakie pyszne i pożywne polecam dla małych i dużych łakomczuchów.

Frytki pod pierzynką

Składniki:

Frytki pod pierzynką

 

  • 2 ziemniaki
  • olej
  • sól
  • słodka papryczka w proszku
  • 4 plastry sera żółtego
  • Ketchup
  • Sos czosnkowy

Sposób przygotowania:

Frytki pod pierzynką
Ziemniaki obrać i pokroić w słupki usmażyć na głębokim oleju, aż się usmażą. Odcedzić z tłuszczu, posypać solą i papryczką wymieszać. Frytki ułożyć na płaskim talerzu i ułożyć na nich ser żółty, talerz z daniem wstawić do mikrofalówki i podgrzewać aż ser się stopi. Podawać z ketchupem i z sosem czosnkowym.