Sposób przygotowania:
Frytki z marchewki oraz czarnej rzepy
Marchewki przekroić na pół, pokroić w paski. Rzepę również przekroić na pół, potem pokroić w plastry, a plastry pokroić w paski.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć pokrojoną marchewkę oraz rzepę. Polać olejem rzepakowym, posypać solą kamienną, wymieszać. Na końcu ułożyć ząbki czosnku w łupinkach.
Blaszkę wstawić do piekarnika i piec frytki z czosnkiem przez około 1 godzinę w tem. 170 C. Takie frytki najlepiej upiec przy okazji pieczenia czegoś jeszcze, na przykład mięsa.
W czasie pieczenia, dobrze jest od czasu do czasu przemieszać frytki , by w miarę równomiernie się piekły. Upieczone frytki oraz czosnek smakują wspaniale ( oczywiście, jeśli lubimy pieczony czosnek :) )
Można je podać z mięsem, ale również są przepyszne bez żadnych dodatków, nawet ketchup nie jest tutaj do niczego potrzebny :)
Polecam i życzę smacznego :)
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć pokrojoną marchewkę oraz rzepę. Polać olejem rzepakowym, posypać solą kamienną, wymieszać. Na końcu ułożyć ząbki czosnku w łupinkach.
Blaszkę wstawić do piekarnika i piec frytki z czosnkiem przez około 1 godzinę w tem. 170 C. Takie frytki najlepiej upiec przy okazji pieczenia czegoś jeszcze, na przykład mięsa.
W czasie pieczenia, dobrze jest od czasu do czasu przemieszać frytki , by w miarę równomiernie się piekły. Upieczone frytki oraz czosnek smakują wspaniale ( oczywiście, jeśli lubimy pieczony czosnek :) )
Można je podać z mięsem, ale również są przepyszne bez żadnych dodatków, nawet ketchup nie jest tutaj do niczego potrzebny :)
Polecam i życzę smacznego :)