Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 981]

Placki ziemniaczano-selerowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie placki bardzo dobrze smakują na przykład z sosem pieczarkowym lub mięsnym, ale również ze śmietaną.

Placki ziemniaczano-selerowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki ziemniaczano-selerowe

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczano-selerowe
Seler oraz ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej do dużej miski. Odciskamy sok. Do warzyw wbijamy jajko oraz dodajemy oczyszczoną i posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy mąkę i mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy placki łyżką i smażymy je na rumiano.

Podajemy z ulubionym sosem lub ze śmietaną.
Placki ziemniaczano-selerowe
Seler oraz ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej do dużej miski. Odciskamy sok.
Placki ziemniaczano-selerowe
Do warzyw wbijamy jajko oraz dodajemy oczyszczoną i posiekaną natkę pietruszki.
Placki ziemniaczano-selerowe
Przyprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy mąkę i mieszamy.
Placki ziemniaczano-selerowe
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy placki łyżką i smażymy je na rumiano.