Sposób przygotowania:
Kurki z filetem w sosie
Cebulę obrać i poszatkować. Mięso kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręczniakiem, pokroić kostkę lub nieduże paseczki. Cebulkę zrumienić na roztopionym maśle, dodać filet kurczaka i smażyć razem chwilę.
Kurki oczyścić i opłukać dodać do mięsa i cebulki smażyć aż te puszczą sok, doprawić do smaku. Wlać zahartowaną śmietanę i dusić na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż sos się zredukuje.
Podawać z ziemniakami lub ryżem i dowolną surówką.
Kurki oczyścić i opłukać dodać do mięsa i cebulki smażyć aż te puszczą sok, doprawić do smaku. Wlać zahartowaną śmietanę i dusić na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż sos się zredukuje.
Podawać z ziemniakami lub ryżem i dowolną surówką.