Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Frytki z piekarnika:

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, pieczone ziemniaczki w miodowo-ziołowej marynacie. Smakowite z ketchupem jako przekąska, lub jako dodatek do dań obiadowych.

Frytki z piekarnika:

Składniki:

Frytki z piekarnika:

 

 

Sposób przygotowania:

Frytki z piekarnika:

ETAP 1:

Frytki z piekarnika:
Ziemniaczki jak frytki w trakcie marynowania

Obrane i umyte ziemniaki pokroić jak frytki i ułożyć na papierowym ręczniku, aby pozbawić nadmiaru wody. W naczyniu żaroodpornym wymieszać ze sobą wszystkie składniki marynaty. Wrzucić ziemniaki i dokładnie wymieszać je z marynatą.
Tak przygotowane ziemniaczki piec w 190 stopniach przez około 45 minut.
Życzę smacznego!