Sposób przygotowania:
Filety z dorsza smażone na patelni
Duże filety dorsza pokroić każdy na 3 części, opłukać pod wodą zimną, osuszyć ręcznikiem papierowym.
W woreczku foliowym (panierka w woreczku nie sypie się na blacie jak z talerza) wymieszać mąkę, tartą bułkę, paprykę ostrą, pieprz mielony, kucharka.
Każdy filet z każdej strony obtaczać dokładnie w panierce.
Kłaść na patelnię z gorącym olejem i smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
W woreczku foliowym (panierka w woreczku nie sypie się na blacie jak z talerza) wymieszać mąkę, tartą bułkę, paprykę ostrą, pieprz mielony, kucharka.
Każdy filet z każdej strony obtaczać dokładnie w panierce.
Kłaść na patelnię z gorącym olejem i smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.