ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Filety z dorsza smażone na patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonałe filety z dorsza w panierce smażone na patelni. Idealne na ciepły obiad i na zimno do pieczywa.

Filety z dorsza smażone na patelni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filety z dorsza smażone na patelni

 

Sposób przygotowania:

Filety z dorsza smażone na patelni
Duże filety dorsza pokroić każdy na 3 części, opłukać pod wodą zimną, osuszyć ręcznikiem papierowym.

W woreczku foliowym (panierka w woreczku nie sypie się na blacie jak z talerza) wymieszać mąkę, tartą bułkę, paprykę ostrą, pieprz mielony, kucharka.

Każdy filet z każdej strony obtaczać dokładnie w panierce.

Kłaść na patelnię z gorącym olejem i smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
Filety z dorsza smażone na patelni
Jeśli są bardzo duże to pokroić każdy na 3 części.
Filety z dorsza smażone na patelni
Panierka w woreczku nie rozsypuje się na blacie przy otaczaniu ryby czy innych mięs.
Filety z dorsza smażone na patelni
Olej musi być bardzo dobrze rozgrzany na patelni.