Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Tortille z mięsem z rosołu, serem i warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mój pyszny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, którego zwykle domownicy nie zjadają. Takie tortille znikają szybciej, niż się pojawiają.

Tortille z mięsem z rosołu, serem i warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tortille z mięsem z rosołu, serem i warzywami

 

  • 4 placki tortilli
  • 4 łyżki sosu sezamowego
  • 400 g mięsa z rosołu
  • 150 g sera brie
  • 4 małe, słodkie papryczki
  • 1 duży pomidor
  • 1 duża, biała cebulka
  • 100 g rukoli
  • po 1 płaskiej łyżeczce: curry, papryki słodkiej, papryki ostrej, czosnku granulowanego
  • olej do smażenia
  • ewentualnie ketchup

Sposób przygotowania:

Tortille z mięsem z rosołu, serem i warzywami

Przygotowanie warzyw:

Tortille z mięsem z rosołu, serem i warzywami
Pokrojone warzywa potrzebne do przygotowania tortilli

Pomidora pokroić w dużą kostkę, papryczki oraz cebulkę w małą.

Przygotowanie mięsa:

Tortille z mięsem z rosołu, serem i warzywami
Mięso z rosołu w czasie smażenia z serem brie

Mięso wymieszać z przyprawami, przesmażyć na patelni z rozgrzanym olejem przez 6 minut od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dodać pokrojony w kostkę ser i smażyć, aż się rozpuści.

Przygotowanie placka:

Tortille z mięsem z rosołu, serem i warzywami
Placek tortilli posmarowany sosem i posypany rukolą

Tortillę lekko skropić wodą i podgrzać w mikrofali. Posmarować sosem sezamowym, posypać liśćmi rukoli.

Kończenie dania:

Tortille z mięsem z rosołu, serem i warzywami
Placek tortilli z wyłożonymi wszystkimi składnikami

Wyłożyć pozostałe składniki i zawinąć tortillę. Przed podaniem można polać jeszcze ketchupem. Życzę smacznego!