Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Frytki z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Frytki z piekarnika są o wiele zdrowsze niż te tradycyjne, smażone w głębokim oleju. Jednocześnie wspaniale smakują i są idealnym dodatkiem do ryb i dań mięsnych.

Frytki z piekarnika

Składniki:

Frytki z piekarnika

 

 

Sposób przygotowania:

Frytki z piekarnika
1. Obrane i umyte ziemniaki pokroić w słupki jak frytki, dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym.

2. Składniki marynaty wymieszać. Wrzucić ziemniaki i zmieszać z marynatą. Odłożyć na 30 minut do lodówki.

3. Ziemniaki wyłożyć na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Piec około 40 minut w 200 stopniach (aż się ładnie zrumienią).

Smacznego!