Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Frytki z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tradycyjne frytki z małym urozmaiceniem

Frytki z serem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Frytki z serem

 

  • 1 kg ziemniaki,
  • 0,5 szklanki ser żółty utarty,
  • do smaku ketchup,
  • do smaku Sól,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Frytki z serem
Ziemniaki obrać, pokroić w słupki. W frytkownicy rozgrzać olej, wrzucić ziemniaki i usmażyć frytki na jasno złoty kolor. Po usmażeniu frytki wyłożyć na papierowy ręcznik aby ociekły z tłuszczu. Następnie przełożyć na talerze, oprószyć solą, posypać utartym żółtym serem, polać ketchupem.
Frytki z serem
Etap 1

Tagi:

sery ser frytki