Sposób przygotowania:
Frytki ziołowo - paprykowe
Ziemniaki obieram, następnie płuczemy i kroimy w słupki, uzyskane frytki wkładamy do miski, dodajemy cukier i zostawiamy na 15- 20 minut, następnie odcedzamy ziemniaki, rozgrzewamy olej na który wrzucamy frytki, smażymy do uzyskania złotego koloru, wyciągamy na sitko, a następnie przekładamy na papierowy ręcznik kuchenny co pozwoli na pochłonięcie nadmiaru tłuszczy, następnie przekładamy na talerz i solimy solą ziołową oraz oprószamy papryką, dokradnie wstrząsamy.
![Frytki ziołowo - paprykowe Frytki ziołowo - paprykowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/frytki-ziolowo-paprykowe-222822.jpg)
![Frytki ziołowo - paprykowe Frytki ziołowo - paprykowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/frytki-ziolowo-paprykowe-222823.jpg)
![Frytki ziołowo - paprykowe Frytki ziołowo - paprykowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/frytki-ziolowo-paprykowe-222824.jpg)
![Frytki ziołowo - paprykowe Frytki ziołowo - paprykowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/frytki-ziolowo-paprykowe-222825.jpg)