Sposób przygotowania:
Fusili pełne ziarno z tuńczykiem
Gotujemy makaron al dente zgodnie z zaleceniami na opakowaniu makaronu Lubella Pełne ziarno
Siekamy czosnek i cebulę na drobne kawałki. W dużym garnku z podwójnym dnem podgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, potem cebulę. Podgrzewamy ok. 10 minut ciągle mieszając.
Dodajemy przecier pomidorowy uprzednio rozcieńczony z wodą. Znowu gotujemy ok. 10 minut ciągle mieszając.
Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, potem tuńczyka i gotujemy 5 minut.
Przyprawiamy do smaku
Mieszamy makaron z sosem, wykładamy na talerz. Ewentualnie doprawiamy.
Siekamy czosnek i cebulę na drobne kawałki. W dużym garnku z podwójnym dnem podgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, potem cebulę. Podgrzewamy ok. 10 minut ciągle mieszając.
Dodajemy przecier pomidorowy uprzednio rozcieńczony z wodą. Znowu gotujemy ok. 10 minut ciągle mieszając.
Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, potem tuńczyka i gotujemy 5 minut.
Przyprawiamy do smaku
Mieszamy makaron z sosem, wykładamy na talerz. Ewentualnie doprawiamy.