Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Galaretka agrestowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosty i smaczny deser na wieczorne przyjęcia. Bardzo lubiany przez dzieci.

Galaretka agrestowa

Składniki:

Galaretka agrestowa

 

  • 30 dag zielonego agrestu
  • 6 łyżeczek cukru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Galaretka agrestowa
Gotujemy dwie szklanki wody z cukrem. Gdy zaczyna wrzeć dodajemy oczyszczony wcześniej agrest. Gotujemy razem przez 10 minut. Po tym czasie wywar odcedzamy i pozbywamy się owoców. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i doprowadzamy do zagotowania. Następnie dodajemy do niej wywar z agrestu i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do skrzepnięcia. Jemy samą lub z odrobiną śmietany.

Tagi:

agrest owoce