iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Galaretka jabłkowo-rabarbarowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Galaretka jabłkowo-rabarbarowa

Galaretka jabłkowo-rabarbarowa

Składniki:

Galaretka jabłkowo-rabarbarowa

 

 

Sposób przygotowania:

Galaretka jabłkowo-rabarbarowa
Jabłka obieramy z skórki usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce duże oczka . Rabarbar obieramy kroimy w kosteczkę . Owoce zalewamy szklanką wody dodajemy goździka i cukier do smaku, ok 3 łyżki . Zagotowujemy gotujemy ok 5 min . W szklance zalewamy gorącą woda ok 2 łyżki żelatynę według przepisu na na pakowaniu . Ściągamy garnek z gazu i dodajemy żelatynę mieszamy . Gdy lekko przestygnie wlewamy galaretkę do foremek . Wkładamy do lodówki . Podajemy ozdobione miodem .Podajemy