Sposób przygotowania:
Galaretka morska
Owoce morza wymyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałeczki i zalać 200 ml piwa. Zagotować i jeszcze gotować przez 5 minut. Chili przekroić wzdłuż , usunąć pestki i miąższ pokroić q krążki.Paprykę i seler oczyścić, pokroić w kostkę.tak przygotowane warzywa dodać do owoców morza i gotować następne 5 minut.
Żelatynę zalać pozostałym piwem, odstawić do napęcznienia.Następnie dolać przygotowany wywar i podgrzewać do 80*C - dosmaczyć raczej nie trzeba.
Do pucharków wkładać owoce morza , dodać kawałki ugotowanych warzyw, zalać galaretką.
Żelatynę zalać pozostałym piwem, odstawić do napęcznienia.Następnie dolać przygotowany wywar i podgrzewać do 80*C - dosmaczyć raczej nie trzeba.
Do pucharków wkładać owoce morza , dodać kawałki ugotowanych warzyw, zalać galaretką.