Sposób przygotowania:
Galaretka na winie
żelatynę wsypałam do 1/4 szklanki wina i zostawiłam żeby napęczniała. Następnie podgrzałam wstawiając naczynie z nią do gorącej kąpieli wodnej i gdy się rozpuściłam wymieszałam z resztą wina - trzeba spróbować i ew. dosłodzić jeśli ktoś woli słodsze galaretki. Odstawiłam żeby galaretka zaczęła tężeć.Banana obrałam, pokroiłam w kostkę i skropiłam sokiem z cytryny żeby nie ściemniał. Brzoskwinie też pokroiłam na kawałki a maliny wyjęłam z zamrażarki, ale nie rozmrażałam ich. Owoce nałożyłam do szklaneczek i zalałam je zastygającą lekko galaretką, odstawiłam do lodówki żeby całkowicie stężała.Śmietankę ubiłam na sztywno, wymieszałam z serkiem, nałożyłam porcje na owoce w galaretce. Posypałam cukrowymi drobinkami i już. Wesoły, kolorowy i pyszny deser.
monikaT83
msewka