bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Galaretka rabarbarowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fajny przepis. Polecam wszystkim.

Galaretka rabarbarowa

Składniki:

Galaretka rabarbarowa

 

  • 30 dag rabarbaru,
  • 10 dag cukru kryształu,
  • 400 ml wody,
  • 2 dag żelatyny,
  • 100 ml śmietanki kremowej,
  • 2 dag cukru pudru.

Sposób przygotowania:

Galaretka rabarbarowa
Rabarbar oczyścić, opłukać, pokrajać na kawałki, włożyć do wrzącej wody, ugotować, odcedzić. Następnie wymieszać z cukrem i namoczoną w zimnej wodzie żelatyną, zagotować mieszając trzepaczką. Kompotierki opłukać zimną wodą, wlać galaretkę i pozostawić do zastudzenia. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną z cukrem.