marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Galaretka wiśniowa z kremem kokosowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Galaretkę przyrządzić wg.przepisu na opakowaniu,wystudzić,przel- -ać lekko tężejącą do pucharków,wstawić do lodówki.Po wyjęciu polać kremem.

Galaretka wiśniowa z kremem kokosowym.

Składniki:

Galaretka wiśniowa z kremem kokosowym.

 

  • 2 opakowania galaretki wiśniowej(na 2-4 osób),
  • po 2 razy 400 ml.wody na każdą porcję,
  • po 100 ml.gęstego kremu kokosowego"Finezja",
  • listki świeżej mięty do dekoracji.

 

Sposób przygotowania:

Galaretka wiśniowa z kremem kokosowym.
Galaretkę przyrządzić wg przepisu na odwrocie,czyli rozpuścić
roztwór w 400 ml.gorącej wody w garnuszku,zestawić,wystudzić,
przelać lekko tężejącą galaretkę do średnich pucharków.Wstawić
mocno wystudzone do lodówki na góra 50 min.Jak stężeje,wyjąć
i na wierzch stężałej galaretki polać odmierzonego miarką na 100
ml.na każdą porcję kremu kokosowego z alkoholem.Dekorować
deser świeżymi,opłukanymi i osuszonymi listkami mięty.