blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Galaretka z arbuza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Galaretka z arbuza

Składniki:

Galaretka z arbuza

 

  • 80 dag arbuza,
  • sok z 2 cytryn,
  • 100 ml campari,
  • 6 łyżek cukru
  • , 4 płatki żelatyny,
  • 2 gałązki świeżej melisy

Sposób przygotowania:

Galaretka z arbuza
Wykroić miąższ z arbuza, wyjąć pestki. Miąższ przełożyć do miski. Dodać sok z cytryn, posypać cukrem, wstawić do lodówki na 30 min. Namoczyć żelatynę. Zmiksować miąższ arbuza, połączyć z rozpuszczoną żelatyną i campari. Cztery miseczki zanurzyć w zimnej wodzie, na dnie ułożyć listki melisy. Wlać purée z arbuza. Wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować pozostałymi listkami melisy.