Mandaryna

Mandaryna

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Galaretka z kurczaka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Galaretka to moja ulubiona przekąska

Galaretka z kurczaka

Składniki:

Galaretka z kurczaka

 

  • 1 L.wywaru z rosołu
  • 2 podwójne udka z kurczaka
  • 6-7 łyżek żelatyny
  • kilka łyżek groszku
  • kilka łyżek kukurydzy
  • natka pietruszki do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z kurczaka
Do gorącego rosołu dodajemy 6-7 łyżek żelatyny i mieszamy.Nasępnie przygotowywujemy pojemniczki do których wlejemy rosół.Układamy w takim pojemniczku kukurydzę,marchewkę,groszek,natkę,oraz mięso kurczaka pokrojoną w kostkę,wcześniej ugotowanego w rosole.Wszystko zalewamy rosołem z żelatyną i odstawiamy do zastygnięcia.