malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Galaretka z kurczaka 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Galaretka z kurczaka i z warzywami

Galaretka z kurczaka 2

Składniki:

Galaretka z kurczaka 2

 

  • 1 kurczak
  • puszka kukurydzy
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • por
  • seler
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 8 łyżek żelatyny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Galaretka z kurczaka 2
Mięso umyj i zalej bulionem. Marchewkę, pietruszkę, por i seler oczyść, wrzuć do bulionu i gotuj. Gdy mięso będzie miękkie, odcedź bulion przez sitko. Mięso obierz z kości i pokrój na kawałki. Marchewkę i por pokrój na małe kawałki. Do gorącego wywaru dodaj żelatynę i mieszaj, aż się rozpuści. Ostudź. Kukurydzę osącz z zalewy. Przygotuj miseczki. Włóż do nich marchewkę, kukurydzę, kawałki mięsa z kurczaka oraz por. Zalej chłodnym bulionem z żelatyną. Wstaw do lodówki do stężenia. Przed podaniem wyjmij delikatnie z miseczek.