Sposób przygotowania:
Owoce pod kruszonką zapiekane w kokilkach1.
Przygotowałam 6 kokilek ceramicznych, które wysmarowałam delikatnie masłem i oprócz tego do każdej położyłam kawałeczek masła na dno.
2.
Otworzyłam puszkę z gruszkami, odsączyłam owoce na sicie, a potem do każdej kokilki włożyłam po połówce owocu.
3.
Jabłka pokroiłam w dużą kostkę i włożyłam je do wyciśniętego soku z cytryny, aby nie ściemniały. Następnie przełożyłam do kokilek.
4.
Kolejnym krokiem było wsypanie do każdej kokilki kropelek czekoladowych oraz suszonej żurawiny.
5.
Następnym krokiem było otworzenie puszki z owocami mango. Owoce te odsączyłam znowu na sicie. Potem do każdej kokilki położyłam po jednym płacie owocu.
6.
Teraz przygotowałam kruszonkę: wzięłam 25 gram masła, 5 łyżek mąki krupczatki oraz 2 łyżki drobnego cukru brązowego. Produkty te włożyłam do osobnego naczynia, a następnie palcami wygniotłam kruszonkę, którą posypałam wierzch każdej kokilki z owocami.
7.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C i kiedy osiągnął swoją temperaturę to włożyłam kokilki na 30 minut.
8.
Najlepiej podawać na ciepło. Smacznego !