Sposób przygotowania:
Dyniowe deserki z karmelizowaną gruszką
Dynię kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Odlewamy wodę. Dynię miksujemy na gładko. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie. Studzimy i łączymy z dynią.
Śmietanę ubijamy na sztywno. Herbatniki kruszymy. Czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Gruszki obieramy i kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzaną patelnię dodajemy masło cukier i gruszki, karmelizujemy na złoto.
Do szklanek ( 250 ml) wykładamy; trochę pokruszonych herbatników, 2 łyżki śmietany, trochę czekolady, 2 łyżki dyni, 2 łyżki gruszki,2 łyżki śmietany, 2 łyżki dyni, trochę herbatników i posypujemy czekoladą.
Chłodzimy w lodówce.
Smacznego ;)
Śmietanę ubijamy na sztywno. Herbatniki kruszymy. Czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Gruszki obieramy i kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzaną patelnię dodajemy masło cukier i gruszki, karmelizujemy na złoto.
Do szklanek ( 250 ml) wykładamy; trochę pokruszonych herbatników, 2 łyżki śmietany, trochę czekolady, 2 łyżki dyni, 2 łyżki gruszki,2 łyżki śmietany, 2 łyżki dyni, trochę herbatników i posypujemy czekoladą.
Chłodzimy w lodówce.
Smacznego ;)