Sposób przygotowania:
Szampański tort z brzoskwiniami
Brzoskwinie osączyć sok zachować ,4 połówki zmiksować blenderem na mus.Jogurt utrzeć z cukrem pudrem ,wymieszać z szampanem.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilosci gorącej wody ,zostawić do przestudzenia.
Mniejszą połowę żelatyny wlać do musu brzoskwiniowego i dokładnie wymieszać .A resztę dodać do masy jogurtowej. W osobnym naczyniu ubić śmietankę kremówkę na sztywno i wymieszać z masą szampańsko-jogurtową .
Tortownicę wyłożyć papierem do wypieków ,biszkopty nasączyć do połowy zostawionym sokiem z brzoskwiń na biszkopty wylać masę jogurtową ,wygładzić łyżką na to wylać mus brzoskwiniowy i delikatnie patyczkiem do szaszłyków przemieszać masy ,tworzy to fajny efekt kolorystyczny po przekrojeniu.Włozyć ciasto do lodówki.
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody zostawić do lekkiego stężenia. Na schłodzonym cieście ułożyć dekoracyjnie pokrojone brzoskwinie ,zalać teżejącą galaretką .Udekorować kleksami bitej smietany.
Czekoladę gorzka rozpuścić w kapieli wodnej i płynną zrobić esy floresy na cieście.Włożyc ponownie do lodówki na 2-3 godziny .
Polecam bo ten torcik smakuje wyrażnie nutką szampana!
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilosci gorącej wody ,zostawić do przestudzenia.
Mniejszą połowę żelatyny wlać do musu brzoskwiniowego i dokładnie wymieszać .A resztę dodać do masy jogurtowej. W osobnym naczyniu ubić śmietankę kremówkę na sztywno i wymieszać z masą szampańsko-jogurtową .
Tortownicę wyłożyć papierem do wypieków ,biszkopty nasączyć do połowy zostawionym sokiem z brzoskwiń na biszkopty wylać masę jogurtową ,wygładzić łyżką na to wylać mus brzoskwiniowy i delikatnie patyczkiem do szaszłyków przemieszać masy ,tworzy to fajny efekt kolorystyczny po przekrojeniu.Włozyć ciasto do lodówki.
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody zostawić do lekkiego stężenia. Na schłodzonym cieście ułożyć dekoracyjnie pokrojone brzoskwinie ,zalać teżejącą galaretką .Udekorować kleksami bitej smietany.
Czekoladę gorzka rozpuścić w kapieli wodnej i płynną zrobić esy floresy na cieście.Włożyc ponownie do lodówki na 2-3 godziny .
Polecam bo ten torcik smakuje wyrażnie nutką szampana!
Cukiereczek13
2milutka
Dziękuję:)
edytaha
Netka
2milutka
Chętnie bym Cię poczęstowała gdybym tylko mogła..:)
2milutka
No wiesz...trzeba pokusić taka natura kobiet:D
zbysiowa
2milutka
Tak jeszcze mam połowę :) Zapraszam serdecznie:)
zbysiowa
Dziękuję;))) Biegnę;))
monikaT83
2milutka
Nie żartuj dobrze:)...każde ciasto jest wspaniałe !
2milutka
I nie bądź Monisiu taka skromna bo Twoje rolady są przecudowne:)
monikaT83