Sposób przygotowania:
Mus waniliowy z kaszy manny
Wodę zagotować razem z 2 łyżkami cukru. Kaszę manna zalać 100 ml. wody i dokładnie wymieszać w kubku. Nastepnie wlać do gotującej się wody i gotować około 7 min. ciagle mieszając.
W miseczce wymieszać śmietane z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Gdy kaszka już będzie kleista zdjąć z ognia, aby chwile przestygła. Kasze chwile mieszac widelcem aby stała się lekko puszysta a następnie wymieszać z posłodzoną śmietaną.
Mus przelac do pucharków. Jabłko pokroić na ćwiartki, a następnie na plasterki. Na rozgrzaną patelnie dodajemy miód i wrzucamy jabłka. Chwile podsmażamy z każdej strony.
Jabłkami dekorujemy desery.
W miseczce wymieszać śmietane z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Gdy kaszka już będzie kleista zdjąć z ognia, aby chwile przestygła. Kasze chwile mieszac widelcem aby stała się lekko puszysta a następnie wymieszać z posłodzoną śmietaną.
Mus przelac do pucharków. Jabłko pokroić na ćwiartki, a następnie na plasterki. Na rozgrzaną patelnie dodajemy miód i wrzucamy jabłka. Chwile podsmażamy z każdej strony.
Jabłkami dekorujemy desery.