Sposób przygotowania:
Kulki z płatków owsianych, rodzynek i jagód goji
1. Na suchej i gorącej patelni prażymy płatki cały czas mieszając, następnie dodajemy masło i miód, mieszamy do połączenia się składników.
2. Płatki przekładamy do miski, wsypujemy rodzynki i jagody goji, wlewamy wodę i dokładnie mieszamy.
3. Następnie z masy formujemy kulki i układamy je na blaszce. Jeżeli kulki nie chcą nam się lepić można wlać jeszcze odrobinę wody.
4. Kulki pieczemy około 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
5. Upieczone studzimy i podajemy.
Rady: Z przepisu wyszło mi 16 sztuk.
2. Płatki przekładamy do miski, wsypujemy rodzynki i jagody goji, wlewamy wodę i dokładnie mieszamy.
3. Następnie z masy formujemy kulki i układamy je na blaszce. Jeżeli kulki nie chcą nam się lepić można wlać jeszcze odrobinę wody.
4. Kulki pieczemy około 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
5. Upieczone studzimy i podajemy.
Rady: Z przepisu wyszło mi 16 sztuk.
SylaUla
Babeczka35
Dokładnie tak:) Polecam:)
ajrinwu
Babeczka35
Dziękuję:)
biedroneczki
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą :)