Sposób przygotowania:
Galaretkowa pianka na biszkoptach
Niedużą prostokątną formę wykładamy biszkoptami. Biszkopty nasączamy ok 2/3 szklanki soku naturalnego (jeśli nie mamy to możemy użyć oranżady lub wody z cytryną). Dwie galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Malinową galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody. Śmietanę przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu - zmiksowałam 2 śmietany razem. Dzielimy śmietanę na 2 równe części. Jedną z części łączymy mikserem z przestudzoną galaretką truskawkową, drugą zaś z galaretką gruszkową. Wylewamy masę truskawkową-śmietanową na biszkopty i wstawiamy na 10 minut do lodówki. Następnie wylewamy kolejną masę, gruszkowo-śmietanową i ponownie wstawiamy na 10 minut do lodówki. Na koniec ostrożnie wylewamy galaretkę na wierzch. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki, do całkowitego stężenia.
alaaa
marietta