Sposób przygotowania:
Galaretkowe muffinki z bitą smietaną
Pierwszą galaretkę( kolor dowolny) zalać 200 ml wrzątku, dokładnie rozmieszać odstawić do ostygnięcia. Gdy będzie letnia zmiksować trzepaczką z serkiem i wlewać chochelką do spryskanych olejem foremek. Najlepiej aby foremki były umieszczone na tacce, by można je było razem przenosić. Wstawić do lodówki aby stężały. Przygotować kolejną galaretkę tym razem rozmieszać ją z 220 ml gorącej wody. Odstawić do wystygnięcia i chochelką rozlewać do foremek ze stężałą już galaretką. ponownie stawić do lodówki i przygotować ostatnią galaretkę. Postąpić z nią podobnie- rozpuścić też w 220 ml wody, rozlać na stężałe już warstwy i wstawić do lodówki. Galaretkowe muffinki wyciągać i dekorować tuż przed podaniem ich na deser. Naciskając palcem na wierzch galaretki, odciągać ją od ścianek, przydusić aby wyskoczyła na dłoń lub bezpośrednio na talerzyk. Warstwa serkowa może być równie dobrze w środku, a galaretki można układać spodem do góry na talerzyku:) Dekorować bitą śmietaną i kolorowymi posypkami czy sezonowymi owocami. Foremki można też przed wlaniem galaretki opłukać zimna wodą, by ułatwić wyjęcie babeczek.
andzia67
dusia30
Natala1210
marietta
esterka22
Agunia
Lady Marmolada
msewka
Sarenka
evita0007
hoffija44
Pięć punktów:)