Sposób przygotowania:
Galaretkowy deser jabłkowy z nutką kiwi
Jabłka umyłam, obrałam, podzieliłam na ćwiartki, usunęłam gniazda nasienne i starłam na tarce o dużych oczkach. Podlałam niewielką ilością wody i dusiłam, od czasu do czasu mieszając, aż jabłka zmiękły. Energicznie mieszając dodałam żelatynę i galaretkę, dokładnie wymieszałam, aż się rozpuściły. Rondel odstawiłam z palnika. Pojemniczki (u mnie plastikowe po kiełkach) wyłożyłam folią kanapkową, przełożyłam do nich masę jabłkową, ugniatając ją, żeby nie zostały bąble powietrza. Odstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia. Serek utarłam z miodem na puszystą masę, przełożyłam do strzykawki cukierniczej z tylką w kształcie gwiazdki. Stężałą galaretkę wyłożyłam na talerzyki, ozdobiłam utartym serkiem i suszoną żurawiną.
2milutka
edytaha
Dzięki Agatko :)
gosia56
zewa
edytaha
edytaha
zewa
Ja niedawno upiekłam, ale i tak mało co zostało. Ta babka jest jak puch i nie dziwie się, że smakuje. Może to właśnie ten majonez ma taki wpływ na tę babkę.
edytaha
W każdym razie jest pyszna i na pewno upiekę taką na Święta, już mam zamówienie od córki :)
mysza75
edytaha
Ślicznie dziękuję :)