Sposób przygotowania:
Galaretkowy deser z brzoskwiniami i kaszą manną
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić. Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę, rozłożyć do 4 wysokich szklanek. Owoce zalać połową tężejącej galaretki, odłożyć do lodówki. Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę manną i cały czas mieszać. Kaszę gotować ok. 3 minuty na małym ogniu nie przerywając mieszania. Kaszę ostudzić, rozłożyć na galaretce z brzoskwiniami. Na wierzch wylać pozostałą galaretkę, odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder. Bitą śmietanę rozłożyć na każdej porcji deseru, posypać kolorową posypką i podawać.