Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Na herbatkę to tylko do Buni

Genmaicha z lodem i cytryną :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Cytuję za Wikipedią ,,....Genmaicha - nazwa rodzaju zielonej herbaty japońskiej, sporządzanej w połączeniu z brązowym, prażonym ryżem...."

Genmaicha z lodem i cytryną :

Składniki:

Genmaicha z lodem i cytryną :

 

  • 1 saszetka herbaty Genmaicha
  • 1 litr wody mineralnej nie gazowanej
  • 2 plasterki cytryny
  • kilka kostek lodu

 

Sposób przygotowania:

Genmaicha z lodem i cytryną :
Zalać saszetkę wodą .Zostawić na kilka minut. Wyjąć saszetkę .Dodać plastry cytryny i lód . Doskonała na upały .Można dodać odrobinę miodu . Na pewno nie jest to japoński sposób na tą herbatę . Bardzo specyficzny smak - na pewno zdrowa , oczyszczająca - tak jak z innymi potrawami i napojami japońskimi trzeba polubić .

Tagi:

lody