elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Gęsty mus czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gęsty mus czekoladowy, gęsty mus czekoladowy

Gęsty mus czekoladowy

Składniki:

Gęsty mus czekoladowy

 

Sposób przygotowania:

Gęsty mus czekoladowy
Naczynie z pokruszoną białą czekoladą ustawić na parze. Wymieszać z rumem. Podgrzewać aż powstanie jednolita masa. Oddzielnie roztrzepać żółtka. Nie przerywając trzepania, wlewać mus z białą czekoladą. Zetrzeć gorzką czekoladę, wsypać. Wymieszać z ubitą i schłodzoną śmietaną. Mieszać, aż powstanie jednolity mus. Rozłożyć do naczyń. Przykryć folią. Chłodzić w lodówce przez 5 godzin.

Tagi:

czekolada