Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Gnocchi argentyńskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zamiast orzechów pecan można użyć włoskich.

Gnocchi argentyńskie

Składniki:

Gnocchi argentyńskie

 

Sposób przygotowania:

Gnocchi argentyńskie
Mleko zagotować,powoli cały czas mieszając drewnianą łyżką wsypywać kaszę manną,zmniejszyć i gotować jeszcze przez kilka minut,cały czas mieszając.Zdjąć z ognia dodać masło, 1/2szkl.parmezanu,śmietanę,orzechy,szczyptę gałki muszkatołowej i żółtka,wszystko dokładnie wymieszać,posolić.Masę rozsmarować na stolnicy,wyciąć krążki,posypać resztą parmezanu,ułożyć je na blasze wyłożonej pergaminem i piec ok.20min.w 175"C.