Sposób przygotowania:
Gnocchi z mięsnym sosem
Najpierw nastawiamy sos mięsny. Kawałek wołowiny kroimy w małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek podsmażamy. Na osobnej patelni podsmażamy mięso. Łączymy mięso z podsmażoną cebulą, dodajemy przecier pomidorowy i smażymy. Podlewamy wodą , dodajemy przyprawę uniwersalna i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa. Podlewając i mieszając co jakiś czas. Na koniec doprawiamy pieprzem do smaku. Robimy gnocchi. Ziemniaki obieramy gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przeciskamy przez praskę. Do zimnych ziemniaków dodajemy sól, jajko i maki. Wyrabiamy ciasto. Nastawiamy wodę z dodatkiem soli. Z ciasta robimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i rozgniatamy je widelcem. Gotujemy.