przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Gofrowane kanapeczki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Nie dorobiłam sie jeszcze opiekacza, stąd pomysł na gofrowanie kanapek :)

Gofrowane kanapeczki

Składniki:

Gofrowane kanapeczki

 

  • Na jedną porcję:
  • 2 kromki chleba tostowego
  • łyżeczka masła
  • plasterek szynki
  • plaster sera

Sposób przygotowania:

Gofrowane kanapeczki
Rozgrzewamy gofrownicę. Kromki chleba tostowego smarujemy masłem-tylko po jednej stronie. Na stronę nieposmarowaną masłem , układamy szynkę i ser.Przykrywamy druga kromką chleba - tak by strona posmarowana masłem znajdowała się na zewnątrz. Wkładamy tak przygotowaną kanapkę go gofrownicy, przyciskamy i pieczemy aż do zrumienienia chleba. Na duży głód polecam całe takie "gofry", na jeden kęs zaś - warto podzielić upieczone kanapki na malutkie goferki :)